AMERKEZ ve ENDÜSTRİ 4.0

AMERKEZ ve ENDÜSTRİ 4.0

14

Eyl
2019

AMERKEZ ve ENDÜSTRİ 4.0

14 Eylül 2019
AMERKEZ®'in Yapay Zeka Laboratuvarında geleceğe uzanan teknolojiler geliştirmek için tüm ekip iş başında. 13 kişilik ekibimiz en sevdiğimiz iş olan WEB tasarım ve yazılımın yanı sıra gelecek içinde projeler geliştirmekte.

Endüstri 4.0 Nedir?

Kısaca sanayi devriminin 4. boyutu olarak nitelendirebiliriz. İleri seviye bilişim ve yazılım sistemleri ile sanayi faaliyetlerini birleştirecek olan endüstri 4.0'ın ana unsurlarından birincisi, yeni jenerasyon yazılım ve donanımların eskilerine oranla daha düşük maliyetli, yer kaplamayan, az enerji tüketen ve yüksek güvenilirlikte olmasıdır.

İkinci ve daha önemli olan unsur ise cihaz tabanlı internet. Dünyadaki tüm cihazların birbirleriyle bilgi alışverişi için kullanıldığı, her türlü cihaza entegre edilmiş sensörler ve işlemcilerle donatılmış, internete bağlı ve akıllı bir elektronik sistem. Kısacası Siber-Fiziksel Sistem de diyebiliriz.

Üretim esnasında en devasa fabrikalardan en küçük otomasyon sistemlerinde endüstri 4.0 niteliğinde siber fiziksel sistemlerin kullanılması demek; insanlardan bağımsız olarak kendi kendilerini yönetebilen ve optimize ederek üretimi yapabilecek "akıllı fabrikalar" demektir.

AMERKEZ® Endüstri 4.0'ın neresinde

Tam da bu noktada bizim için en önemli kısım başlamaktadır. Kendi kendini koordine edebilen, iş sürecinin her aşamasında süreci optimize edebilen ve kalite kontrolünü sürecin tamamına yayabilen yapay zekalar geliştirmek üzere kolları sıvadık. Akıllı fabrikaların sadece akıllı olması değil, süreçlere müdehale edebilen karar mekanızmaları ile donatılmış yapay zekalı olması için çalışmalarımız devam etmekte.

Kategoriler

Tanıdıklarınla Paylaş